recept

Appelchutney

Ingredi├źnten
750 g stevige appels, in stukjes
4 dl appelazijn
1 rode paprika, zonder zaadlijsten en in stukjes
1 ui, gesnipperd
75 g dadels zonder pit, in stukjes
1 teen knoflook, fijngehakt
150 g suiker
1 tl gemberpoeder
1 tl kerriepoeder
┬Ż tl zout
1 klein rood Spaans pepertje, zonder zaadjes en fijngehakt

Bereiding
Doe de appels, azijn, paprika, ui, dadels, knoflook en suiker in een pan. Breng het mengsel al roerende aan de kook en laat het 30 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.
Voeg de specerijen, het zout en het pepertje toe en laat al roerende inkoken tot een dikke chutney. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Schep de chutney in schoongemaakte (uitgekookte) potten en sluit ze goed af. Bewaar de potten op een koele en donkere plaats.
De chutney smaakt na drie weken het lekkerst.

Bereiding:ca. 50 minuten
Voor: 2 potten